Πιπίλες

Filter

Πιπίλες για μωρά που θηλάζουν και νεογέννητα

Οι πιπίλες είναι ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα των παιδιών, γιατί υποκαθιστούν τη φυσική διαδικασία του θηλασμού και το ηρεμούν όπου και αν βρίσκεται. Μπορεί να τις χρησιμοποιήσει όταν κοιμάται, παίζει ή βγαίνει βόλτα. Παρόλα αυτά, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη της στοματικής τους κοιλότητας όταν χρησιμοποιούνται υπερβολικά πολύ.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα; Αγοράστε μια πιπίλα που να ταιριάζει στη στοματική κοιλότητα του παιδιού σας και φροντίστε να την απομακρύνετε από κοντά του μία στο τόσο.

Ένας παράγοντας που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι το υλικό της θηλής. Οι δύο βασικές κατηγορίες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι οι πιπίλες καουτσούκ/λάτεξ και οι πιπίλες σιλικόνης. Οι πιπίλες από καουτσούκ είναι ελαστικές και έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο τράβηγμα. Άρα, είναι ιδανικές για μωράκια μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν ήδη δόντια. Δυστυχώς, όμως, αλλοιώνονται εύκολα από τη θερμότητα και τα λιπαρά του φαγητού. Αντίθετα, οι πιπίλες από σιλικόνη είναι περισσότερο ανθεκτικές στη θερμότητα και τις τροφές αλλά σκιζονται πιο εύκολα και δημιουργούν τον κίνδυνο να καταπιεί το παιδί κάποιο κομματάκι.

Το ιδανικό θα ήταν να προμηθευτείτε μια θηλή σιλικόνης τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση, όταν το παιδί δεν έχει ακόμα δόντια. Μετά, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μία θηλή από καουτσούκ και να αλλάξετε αυτή τη θηλή εάν χαλάσει από την πολλή χρήση.

Πιπίλες Chicco υψηλής ποιότητας

Στο Bebe Home θα βρείτε ορθοδοντικές πιπίλες από την Chicco, την Dr Brown’s και άλλες εταιρείες. Όλες είναι κατασκευασμένες με τα πιο αυστηρά πρότυπα ασφαλείας, σε συνεργασία με κορυφαίους ορθοδοντικούς.