Βάση Καθίσματος Αυτοκινήτου

Filter

Βάση για Κάθισμα Αυτοκινήτου
Η βάση ενός παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου είναι ένα πολύ σημαντικό εξάρτημα, αφού εγγυάται τη σταθερότητα του παιδιού μέσα στο όχημα. Μία βάση που δεν είναι καλά τοποθετημένη θα θέσει τη σωματική ακεραιότητα του μωρού σε κίνδυνο, αφού το καρεκλάκι ενδέχεται να αναποδογυρίσει σε μία απότομη στροφή ή φρενάρισμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην αγορά δύο τύποι βάσεων για παιδικό κάθισμα: οι παλαιού τύπου βάσεις που στερεώνονται με τις ζώνες του πίσω καθίσματος και οι βάσεις Isofix. Η βάση Isofix “κουμπώνει” πάνω σε ειδικούς υποδοχείς που βρίσκονται προεγκατεστημένοι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι το παιδικό κάθισμα θα τοποθετηθεί εύκολα και κυρίως σωστά. Παλιότερα ήταν συχνό φαινόμενο η λάθος τοποθέτηση της βάσης, επειδή οι γονείς δεν ήξεραν πώς να την στερεώσουν με τις ζώνες ασφαλείας. Αυτό είχε φυσικά αρνητικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια του παιδιού.
Βάση Isofix
Το σύστημα Isofix είναι υποχρεωτικό σε όλα τα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και εξής. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια παλαιότερα μοντέλα που μπορούν να υποστηρίξουν μια βάση Isofix.

Το Bebe Home διαθέτει βάσεις για μερικά από τα δημοφιλέστερα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου. Αν η παλιά βάση σας έχει χαλάσει ή αν το νέο σας καρεκλάκι δεν την περιλαμβάνει εξαρχής, απευθυνθείτε σε εμάς. Θα σας στείλουμε την “κλασική” ή την isofix βάση της επιλογής σας άμεσα σε ολόκληρη την Ελλάδα.