Μετά Τη Γέννα: 5 βρεφικά έπιπλα για νεογέννητο

Meta Tin Engimosini 5 Vrephika Epipla Yia Neoyennito

 

Όλα πήγαν καλά. Η εγκυμοσύνη είναι ήδη παρελθόν και επιστρέφετε σπίτι από το μαιευτήριο μαζί με το μονάκριβό σας. Έχετε φροντίσει με προσοχή ώστε το περιβάλλον που θα το υποδεχτεί να είναι το καλύτερο δυνατό. Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξουν, φυσικά, τα βρεφικά έπιπλα που επιλέξατε. Καλό θα ήταν να προχωρήσετε στις απαραίτητες αγορές ήδη πριν τη γέννα γιατί αργότερα, όταν το μωρό έρθει σπίτι, ο χρόνος για νέες αγορές θα περιοριστεί πολύ.

Το Bebe Home ξεκινάει μία νέα σειρά άρθρων με σκοπό να σας βοηθήσει σε αυτό το πολύ σημαντικό στάδιο λίγο πριν, αλλά και μετά τη γέννηση του παιδιού σας.

 

Λίκνο: το πρώτο του βραδινό καταφύγιο

Το λίκνο μωρού είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο έπιπλο για τον ύπνο των νεογέννητων. Διαθέτει ανατομικό, αντιαλλεργικό και δροσερό στρωματάκι που στηρίζει το αδύναμο ακόμα κεφάλι του παιδιού. Τα τοιχώματα είναι μαλακά και με ανοίγματα που προσφέρουν εξαερισμό και καλύτερη παρακολούθηση του μωρού. Συνήθως έχει και ρόδες για ευκολότερη μετακίνηση από δωμάτιο σε δωμάτιο. Έτσι, μπορείτε να περνάτε σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας πλάι στο μονάκριβό σας.

Με λίγο ψάξιμο μπορείτε να βρείτε και κάποιο λίκνο για μωρά του οποίου το πλαϊνό τοίχωμα να πέφτει ώστε να ”ενώνεται” το ένα έπιπλο με το άλλο. Υπάρχουν, επίσης, και αρκετά μοντέλα με κρεμαστά μόμπιλε παιχνιδιού που απασχολούν όμορφα το νεογέννητο και καλλιεργούν τις αισθήσεις του.

Βρείτε το λίκνο που θα υποδεχτεί ιδανικό το μονάκριβό σας εδώ.

 

Παρκοκρέβατο: διασκεδάζοντας με ασφάλεια

Δύο από τα πράγματα που χρειάζονται όλα τα νεογέννητα μωράκια είναι η συνεχής επίβλεψη και τα πλούσια ερεθίσματα. Ένα λίκνο-παρκοκρέβατο μπορεί να σας βοηθήσει και για τα δύο. Λειτουργεί ως ένας ιδανικός περιφραγμένος χώρος σε περίπτωση που χρειαστεί να αφήσετε το παιδί για λίγο μόνο του. Επίσης, παρέχει άφθονο χώρο στο νεογέννητο για να παίξει με τα παιχνιδάκια του και να στήσει μία μικρογραφία του δικού του προσωπικού κόσμου.

Τα περισσότερα σύγχρονα παρκοκρέβατα διαθέτουν μεγάλο και άνετο σκελετό, ενώ ταυτόχρονα διπλώνουν για εξοικονόμηση χώρου. Άρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι ή αλλού (π.χ. εξοχικό, σπίτι παππού και γιαγιάς). Στο πλάι τους βρίσκονται μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν στο παιδί να βλέπει έξω, αλλά και στους γονείς να το παρακολουθούν. Μπορείτε να πάρετε και ένα παρκοκρέβατο 2 θέσεων. Αυτά τα μοντέλα έχουν ένα επιπλέον επίπεδο-όροφο ή ένα χώρισμα, το οποίο τους επιτρέπει να φιλοξενήσουν δύο παιδάκια μέσα.

Αγοράστε το ιδανικό παρκοκρέβατο για το μωρό σας εδώ.

 

Πορτ Μπεμπέ: ασφάλεια και άνεση μέσα ή έξω από το σπίτι

Το πορτ μπεμπέ, μαζί με το βρεφικό καρότσι, θα βοηθήσει το νεογέννητο να βγει από το οικείο περιβάλλον του σπιτιού στον έξω κόσμο. Για αυτό το λόγο είναι ένα ιδιαίτερα απαραίτητο βρεφικό είδος και καλό θα ήταν η αγορά να γίνει προσεκτικά. Φυσικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σπίτι σαν δεύτερο κρεβατάκι.

Το βασικότερο πλεονέκτημα ενός πορτ μπεμπέ είναι το ασφαλές επίπεδο στρωματάκι του. Μέχρι και τους τέσσερις πρώτους μήνες τα μωράκια δεν μπορούν να στηρίξουν όρθιο το κεφαλάκι τους. Συνεπώς, αν κάθονται σε μία απλή θέση θα έχουν την τάση να γέρνουν μπροστά, κάτι που μπορεί να έχει αποτελέσματα στην ανάπτυξη του αναπνευστικού τους συστήματος και της σπονδυλικής τους στήλης. Με το πορτ μπεμπέ αποφεύγετε αυτό το πρόβλημα, αφού μπορείτε να μεταφέρετε το παιδί έξω από το σπίτι ενώ είναι τελείως ξαπλωμένο.

Τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα των σύγχρονων πορτ μπεμπέ έχουν να κάνουν κυρίως με την άνεση. Όλα τα σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν δροσερές κουκούλες, αντιιδρωτικά στρωματάκια, ευχάριστα χρώματα, προστατευτική επένδυση και χειρολαβές για εύκολη μεταφορά.

Βρείτε πορτ μπεμπέ Peg Perego, Stokke, Cybex και πολλά άλλα μοντέλα εδώ.

 

Συρταριέρα-Αλλαξιέρα

Μία αλλαξιέρα μωρού είναι πολλά περισσότερα από μία επιφάνεια στην οποία θα αλλάζετε το νεογέννητό σας. Είναι ένας πολύ σημαντικός αποθηκευτικός χώρος για άπειρα πράγματα, από πάνες και πετσέτες μέχρι καλλυντικά και πιπίλες. Είναι ένα έπιπλο που σας φέρνει πιο… κοντά με το μωρό σας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και όλα αυτά διακοσμώντας όμορφα το δωμάτιο με χρώματα και σχέδια.

Όμως, είναι και ένα έπιπλο που διευκολύνει εσάς. Ειδικά τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση θα πρέπει να αλλάζετε την πάνα 7 με 8 φορές τη μέρα. Γιατί, λοιπόν, να κάνετε αυτή τη διαδικασία σκύβοντας διαρκώς και ψάχνοντας κάθε φορά όλα τα απαραίτητα μέσα στο μπάνιο ή το παιδικό δωμάτιο;

Αγοράστε τώρα τις πολυμορφικές συρταριέρες-αλλαξιέρες της Ολλανδικής Kidsmill εδώ και κερδίστε έκπτωση 20%.

 

Βρεφικά Στρώματα-Φωλιές Ύπνου

Για το τέλος κρατήσαμε ένα χρήσιμο αξεσουάρ που μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με όλα τα παραπάνω παιδικά έπιπλα. Οι λεγόμενες φωλιές ύπνου είναι αντιβακτηριδιακά στρωματάκια με μαλακά πλαϊνά. Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε σκληρή, οριζόντια επιφάνεια (κούνια, κρεβάτι γονιών, αλλαξιέρα, παρκοκρέβατο κτλ.).  Εναλλακτικά λέγονται και μειωτήρες ή μειωτές χώρου κούνιας, επειδή περιορίζουν το χώρο στον οποίο ξαπλώνει το μωρό σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα νεογέννητο, που δεν έχει συνηθίσει ακόμα στους μεγάλους χώρους και έχει ανάγκη από ένα προστατευμένο περιβάλλον ύπνου.

Βρείτε βρεφικά στρώματα-φωλιές ύπνου και άλλα αντίστοιχα αξεσουάρ εδώ.

Share

Σχετικά άρθρα του site μας