Τηλ.Παραγγελίες: (+30) 2310 445515

Anoris T i-Size: το ασφαλέστερο παιδικό κάθισμα με αερόσακο

Anoris T I Size το ασφαλέστερο παιδικό κάθισμα με αερόσακο Bebe Home

Η οδική ασφάλεια των παιδιών απασχολεί όλο και περισσότερο τους γονείς τα τελευταία χρόνια. Όπως έχουμε ξαναγράψει, ειδική προσοχή χρειάζεται το καθισματάκι αυτοκινήτου που θα επιλέξουμε, αφού οι επιλογές και ο παράμετροι πλέον είναι πολλές (μέγεθος καθίσματος, τρόπος εφαρμογής, ηλικιές για τις οποίες προορίζεται κτλ.).

Η ολλανδική Cybex, πάντα πιστή στην ποιότητα και τη μέγιστη ασφάλεια, πάει ένα βήμα παρακάτω, προσφέροντάς μας το πρώτο της παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με αερόσακο. Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε το Anoris T i-Size, τα χαρακτηριστικά και τις πιστοποιήσεις που το κάνουν το ασφαλέστερο παιδικό κάθισμα της κατηγορίας του.

Ξεκινώντας από τα βασικά:

Πάνω απ’ όλα, το Anoris T i-Size είναι ένα κάθισματάκι αυτοκινήτου που προσφέρει max ασφάλεια χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην αισθητική και την άνεση. Μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι:

 • Ευρύχωρο κάθισμα, ιδανικό για σωματική ανάπτυξη από 15 μηνών μέχρι 6 ετών (ύψος 76-115 cm, μέχρι 21 kg)
 • Φορά καθίσματος προς τα εμπρός, που σας επιτρέπει άμεση οπτική επαφή με το παιδί μέσα από τον καθρέφτη οπισθοπορείας
 • Εύκολη τοποθέτηση με το σύστημα Isofix. Οπτικές ενδείξεις σάς βεβαιώνουν ότι το έχετε εγκαταστήσει σωστά
 • Στιβαρή και απλή τοποθέτηση της ζώνης ασφαλείας
 • Ασπίδα πρόσκρουσης για επιπλέον ασφάλεια από μπροστά
 • Πολύς χώρος για τα πόδια του μικρού σας
 • Εύκολη τοποθέτηση του παιδιού στο κάθισμα
 • Τρεις θέσεις ανάκλισης
 • Premium υλικά κατασκευής για εύκολο καθάρισμα, αντοχή και αποφυγή αλλεργιών κτλ. (αφαιρούνται εύκολα και πλένονται στους 30 βαθμούς)

Εκτός από τα παραπάνω, αξίζει να προσέξουμε και το «i-Size» στον τίτλο του προϊόντος. Πρόκειται για το όνομα με το οποίο είναι γνωστός ο κανονισμός ασφαλείας R129ο οποίος τέθηκε πρώτη φορά σε εφαρμογή το 2013 και πλέον ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Μερικά από τα δεδομένα που έφερε αυτός ο κανονισμός είναι:

 • το ύψος του παιδιού παίζει ρόλο όταν αγοράζουμε ένα καρεκλάκι αυτοκινήτου. Πλέον τα διαθέσιμα μοντέλα χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το ύψος. Το Anoris T i-Size ανήκει στην κατηγορία UN R129/03
 • Αυξημένα τεστ για την αντοχή των καθισμάτων σε συνθήκες σύγκρουσης από όλες τις κατευθύνσεις
 • Καλύτερη συμβατότητα με τα μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά 

 

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με αερόσακο: τι σημαίνει στην πράξη

Αν και είναι μάλλον δεδομένα τα πλεονεκτήματα που έχει ένα παιδικό κάθισμα με αερόσακο, ας τα αναλύσουμε λίγο περισσότερο:

Το Anoris T i-Size προσφέρει 50% περισσότερη ασφάλεια σε σχέση με άλλα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου χάρη στον ενσωματωμένο αερόσακο που καλύπτει όλο το σώμα (το ποσοστό προήλθε από αυστηρά τεστ της πιστοποιημένης γερμανικής ένωσης ADAC το 2021). Ο αερόσακος βρίσκεται κρυμμένος στη λεγόμενη ασπίδα πρόσκρουσης, ένα ειδικό εξάρτημα σαν ανατομική ζώνη στο μπροστινό μέρος. Η ζώνη πρόσκρουσης κρατάει το παιδί στη θέση του με ασφάλεια χωρίς να πιέζει το σωματάκι του, χαρίζοντας έξτρα σταθερότητα από αυτή που δίνουν οι απλές ζώνες ασφαλείας.

Functionality127 Anoris T I Size 895 Up To 50 Higher Safety Levels En En 619280ba35374

Σε περίπτωση ατυχήματος ο αερόσακος ενεργοποιείται άμεσα, εμποδίζοντας το κεφάλι, τον αυχένα και το υπόλοιπο σώμα από τη δύναμη της σύγκρουσης. Παίρνει αμέσως σχήμα παρόμοιο με το γράμμα C, βοηθώντας το παιδί να «φωλιάσει» μέσα του.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η τεχνολογία κάνει το συγκεκριμένο παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου ένα από τα πιο ασφαλή στην καστηγορία του. Πολλοί παιδίατροι αλλά και η νομοθεσία σε διάφορες χώρες επιβάλλουν να τοποθετούνται τα παιδάκια σε καθίσματα με φορά προς τα πίσω στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, ακριβώς επειδή θα είναι πιο ασφαλή σε περίπτωση σύγκρουσης. Με το Anoris T i-Size έχετε όλα τα πλεονεκτήματα ενός καθίσματος που «κοιτάζει» προς τα μπροστά (μεγαλύτερη άνεση για το παιδί, καλύτερη οπτική επαφή μαζί του) με την ασφάλεια των καθισμάτων που έχουν φορά προς τα πίσω.
Απαράμιλλη άνεση για εκείνα

Φυσικά, εξίσου σημαντική με την ασφάλεια είναι και η άνεση του μικρού μας στο ταξίδι. Εδώ τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου Cybex δεν χρειάζονται συστάσεις και το ίδιο ισχύει και το μοντέλο που παρουσιάζουμε εδώ.

Η φορά του καθίσματος προς τα εμπρός επιτρέπει στο παιδί να κινείται και να βλέπει απρόσκοπτα προς όποια κατεύθυνση του αρέσει, επηρεάζοντας θετικά τη διάθεση αλλά και την ανάπτυξη των αισθήσεών του. Το μαλακό προσκέφαλο και τα πλαϊνά μαξιλάρια θα το αγκαλιάσουν όμορφα, κάνοντας πολύ πιο ξεκούραστες ακόμα και τις μεγάλες διαδρομές. Το ποδαράκι που προεξέχει κάτω από το κάθισμα προσφέρει την καλύτερη δυνατή σταθερότητα. 

Πολύ σημαντικός είναι και ο χώρος για τα πόδια που χαρίζει το Anoris T i-Size. Ακριβώς επειδή είναι ένα κάθισμα που προορίζεται για παιδάκια με αρκετά μεγάλο εύρος ηλικίας, επιτρέπει στους μικρούς επιβάτες να τεντώσουν τα ποδαράκια ή τα χεράκια τους όσο το επιτρέπει η ανάπτυξή τους σε κάθε φάση της ζωής τους.

Άμα είναι ώρα για ύπνο, κανένα πρόβλημα. Το καρεκλάκι προσφέρει τρεις διαφορετικές θέσεις ανάκλισης. Σε περίπτωση που το παιδί κοιμηθεί σε όρθια θέση, η λαβή που δααθέτει το κάθισμα θα σας βοηθήσει να το ξαπλώσετε ομαλά, χωρίς να τον/την ξυπνήσετε.

 

Μεγαλύτερη ευκολία για εσάς

Αυτό το παιδικό κάθισμα με αερόσακο θα προσφέρει πολλά χαμόγελα και σε εσάς, και όχι μόνο λόγω της ασφάλειάς του! Με το σύστημα Isofix η τοποθέτησή του σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο από το 2000 και μετά είναι πανεύκολη. Το ίδιο εύκολη είναι η τοποθέτηση και η πρόσδεση του παιδιού. Απλά προσαρμόστε την ασπίδα πρόσκρουσης με τον ειδικό ιμάντα και έπειτα κουμπώστε τον ιμάντα στην ειδική υποδοχή.

Functionality127 Anoris T I Size 901 Central Led Indicators To Check The Seat Is Installed And Your Child Is Secure En En 61923b1628687

Αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι η τοποθέτηση του παιδιού στο κάθισμα έγινε σωστά, μπορείτε απλά να συμβουλευτείτε την ειδική LED ένδειξη στο κάτω μέρος. 

Αν, παλι, είναι ώρα για καθάρισμα, μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα τα καλύμματα και να τα πλύνετε στο πλυντήριο, στος 30 °C.

 

Αποκτήστε το Anoris T i-Size

Το Bebe Home, αντιπρόσωπος της Cybex στη Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι εδώ για να σας δώσει επιπλέον πληροφορίες για το Anoris T i-Size και φυσικά να σας βοηθήσει να το αποκτήσετε άμεσα στην πόρτα σας. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας εξυπηρετήσουμε. Αν σας ενδιαφέρουν και άλλα παιδικ΄ά καθίσματα Cybex, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στον οδηγό που είχαμε ετοιμάσει παλιότερα για εσάς.

Δείτε τα διαθέσιμα σχέδια του Cybex Anoris T i-Size

Το πιο ασφαλές παιδικό καρότσι αυτοκινήτου με αερόσακο τώρα διαθέσιμο σε ποικιλία σχεδίων

Πατήστε εδώ